Ziua 1
BUCURESTI PARIS // PARIS TROUVILLE SUR MER (215km) Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul direct al companiei AIR FRANCE cu destinatia Paris. Sosire la Paris la ora locala 08:20. Ne imbarcam in autocar si plecam spre Trouville sur Mer. Un fost sat pescaresc, aceasta statiune din nordul Frantei este separata de orasul Deauville de raul Touques. De-a lungul timpului, Trouville sur Mer a atras o multime de artisti in cautare de inspiratie si odihna. Cazare la hotel Mercure Trouville Sur Mer 4* (sau similar). Timp liber pentru plimbare cu insotitorul de grup prin frumoasa statiune.

Ziua 2
PLAJELE DEBARCARII Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata istoriei. Debarcarea a fost prima parte a operatiunii Overlord, numele de cod pentru Batalia pentru Normandia din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Codificata ca operatiunea Neptun si cunoscuta ulterior ca D-Day (Ziua Z), debarcarea a ramas invazia marina de cea mai mare amploare din istorie, a marcat inceputul eliberarii Frantei de sub ocupatia germana si a pus bazele victoriei Aliatilor pe Frontul de Vest. Prima oprire va avea loc la Juno Beach Center, fiind urmata de o plimbare prin parcul din vecinatatea acestuia. Centrul este creat pentru a omagia cei 45.000 de canadieni ce si-au pierdut viata in Razboi, 5.500 dintre acestia fiind ucisi in Batalia din Normandia. Continuam incursiunea in istorie cu localitatea Arromanches les Bains. Dupa servirea mesei de pranz la un restaurant local, traseul nostru include atractii precum Omaha Beach, Cimitirul American si Colleville sur Mer, toate acestea conturand amplu imaginea regiunii Normandia si spunand povestea istoriei sale incarcate. Seara, revenim in Trouville pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 3
TROUVILLE LE HAVRE ETRETAT (excursie optionala) Dupa micul dejun, va propunem o excursie optionala in orasul port Le Havre (nume ce se traduce drept portul), situat pe malul drept al estuarului raului Sena. Le Havre este un orasel cu aer britanic, un orasel provincial cu vile cochete, o localitate linistita cu multe spatii verzi, pline de flori, tufe de fragi, aer marin o incantare pentru ochi si suflet. Cea de-a doua oprire va avea loc la Etretat, o alta localitate ce are o istorie interesanta. Exista legende conform carora localitatea a luat nastere dupa o invazie a vikingilor, fiind transformata ulterior intr-un sat de pescari. In zilele noastre, Etretat este o statiune la moda de pe Canalul Manecii, ale carei trasaturi aparte sunt falezele din creta alba, stancile spectaculoase cu arcade, tuneluri si golfuri, precum si plajele de pietre. Revenim in Trouville pentru cazare. Pret informativ: 35 EURO/ persoana (minim 20 platitori).

Ziua 4
TROUVILLE LIVAROT TOURS (280km) Mic dejun. In drumul nostru spre orasul Tours vom face o oprire deosebita la Fabrica de Branza Graindorge. Aici, pe langa faptul ca vom putea afla din secretele producatorilor de branza din aceasta regiune, ne vom bucura de o degustare a celor mai alese branzeturi: Pave DAuge, brie cu lapte crud, Auge Valley Creme Fraiche sau Grain Dorge rafinat cu calvados sunt doar cateva dintre surprizele locale. Desigur, din lista noastra nu poate lipsi deliciosul camembert! Si cum gustul branzeturilor este completat de un vin aromat, traseul nostru continua catre orasul Tours, cunoscut in special pentru vinurile sale si pentru perfectiunea limbii franceze locale. Inainte de cazare, vom face un tur panoramic al acestui oras. Cazare la hotel Novotel Tours Centre Gare 4* (sau similar).

Ziua 5
CASTELELE DE PE VALEA LOIREI: AMBOISE & CHENONCEAU Mic dejun. Traseul de astazi are loc pe frumoasa Vale a Loirei si se bucura de doua atractii cheie: faimoasele castele Amboise si Chenonceau (intrarile nu sunt incluse). Amboise a fost confiscat de monarhie in secolul XV, devenind resedinta regala favorizata. Fortareata medievala din Amboise cedeaza locul unei resedinte regale sub domnia regilor Carol al VIII-lea si Francisc I (sfarsitul secolului al XV-lea si inceputul secolului al XVI-lea). Printre literatii si artistii europeni care au fost gazduiti la Curtea din Amboise, la invitatia suveranilor se numara, de exemplu, Leonardo da Vinci, care se odihneste AZn capela castelului. Turul de astazi include masa de pranz servita intr-un restaurant local. Cel de-al doilea castel, Chenonceau, este al doilea cel mai vizitat castel din Franta, dupa Versailles, fiind un amestec arhitectural intre stilul gotic si stilul renascentist, ale carui gradini sunt deschise pentru vizitare publicului. Ca urmare a faptului ca, in decursul timpului, a fost locuit cu precadere de personaje feminine, unele cu personalitati remarcabile, care si-au pus amprenta asupra locului, edificiul a fost supranumit Castelul femeilor. Un renume pe deplin justificat, care razbate din aerul incarcat de istorie al zidurilor stravechi, puse in valoare de obiectele ce vorbesc de timpurile apuse, martore ale vietii stralucitoare sau ale dramelor cotidiene ale celor care au locuit aici. Revenim in Tours pentru cazare.

Ziua 6
TOURS PARIS (tur de oras) // PARIS - BUCURESTI Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, ne indreptam spre Paris (240 km). Ne vom bucura de un tur panoramic de oras pe parcursul caruia vom admira principalele obiective din capitala Frantei: Bulevardul Champs Elysee si Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, Muzeul Louvre, Catedrala Notre Dame, cartierul Montmartre, precum si alte astfel de obiective. Vom porni spre casa cu inima incarcata de o energie pozitiva si cu mintea plina de noi informatii, care mai de care mai interesante. Transfer la aeroportul Charles De Gaulle din Paris, de unde urmeaza sa ne imbarcam pe cursa catre Bucuresti cu decolare la ora 20:55. Sosire la destinatie la ora 00:50.


Incursiune in istoria Frantei
Itinerariu: Paris Trouville sur Mer Plajele Debarcarii Valea Loirei Paris

Un taram bogat in istorie si cu peisaje naturale fascinante, Normandia este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Frantei. Vzitarea Normandiei inseamna descoperirea cu adevarat a istoriei. Desigur, Normandia nu se rezuma doar la istorie, ci si la peisaje unice si o gastronomie aparte. Branzeturile cremoase Camembert, Neufchatel, precum si deseturile delicioase ale normanzilor alaturi de cidrul parfumat si de brandy-ul calvados asteapta sa fie degustate de catre cei care doresc sa simta autenticitatea zonei intr-un mod aparte.
Valea Loirei estelocul de joaca al marilor regi ai Frantei, regi care au construit pe aceste locuri pitoresti castele renascentiste cu arhitectura impresionanta, fortarete medievale austere sau conace de poveste. Acestea sunt asezate de o parte si de alta a faimosului rau, care mai de care mai semete si parca defiland pentru un concurs de frumusete.
Va invitam intr-un program complet, o incursiune in istoria si frumusetea Frantei!
 
SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul (cursa directa) Bucuresti Paris si retur cu compania AIR FRANCE;
5 nopti cazare cu mic dejun: 3 nopti la hotel Mercure Trouville Sur Mer 4* (sau similar) si 2 nopti la hotel Novotel Tours Centre Gare 4* (sau similar);
tur panoramic de o zi Plajele Debarcarii;
bilet de intrare la Centrul Juno Beach & Park;
intrare la Cimitirul American;
2 mese de pranz: ziua 2 si ziua 5;
vizita la fabrica de Camembert, Graindorge Cheese farm cu degustare de branzaturi;
tururi panoramice de oras in Tours si Paris cu autocarul;
transport cu autocarul pe toata durata circuitului;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna mai 2021. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.NU SUNT INCLUSE:
testul RT-PCR necesar pentru intrarea in Germania efectuat cu cel mult 72 ore inaintea plecarii (pret de la 189 lei/persoana, rezervare prin agentie si plata direct la clinica) informatie valabila la data lansarii programului, mai 2021;
asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala) - se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
taxa de oras impusa de autoritatile locale (daca este cazul, se achita personal, la receptia hotelului);
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 20 EURO/persoana se practica in Franta, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 06:05 Paris 08:20             durata zborului 3h 15min
Paris 20:55 Bucuresti 00:50             durata zborului 2h 55min

GRUP MINIM:  25 persoane
Pentru 20-24 persoane, se percepe un supliment de 50 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti cu 5 saptamani inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile calendaristice inainte de data plecarii sau pentru neprezentarea la program.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul infectarii cu SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale);
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lsati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

vezi mai multe

Camera Dubla
Taxele de aeroport
Transport Avion Air France Bucuresti - Paris
Transport Avion Air France Paris - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre FRANTA 2021 - Normandia si Valea Loarei, Toate locatiile, Franta

Verifica tarife si disponibilitate