Welcome to Greece

Informare transport Grecia

Restricționarea accesului turiștilor pe cale terestră

Având în vedere măsurile implementate de autoritățile elene, cu privire la restricționarea accesului turiștilor pe cale terestră – respectiv obligativitatea prezentării la trecerea frontierei de stat (începând cu data de 15.07.2020, până la data de 29.07.2020 inclusiv), a unui rezultat negativ la testul RT-PCR COVID-19, cât și inconveniențele cauzate de imposibilitatea efectuării testului RT-PCR în timpul scurt rămas, pentru plecările în Grecia în perioada 13-17.07.2020, vă propunem următoarele variante:

 • Reprogramarea sejurului pentru o dată ulterioară în sezonul 2020;
 • Eliberarea unui voucher, anexă la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de călătorie, valabil pentru o perioadă de 12 luni de la data emiterii și care poate fi utilizat la achiziționarea unui pachet de servicii de călătorie în sezonul 2020-2021.

Vă informăm că suntem în discuții cu clinici/laboratoare de analize medicale acreditate pentru efectuarea testului Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19 și sperăm că, în cel mai scurt timp, să putem oferi soluții pentru efectuarea testului solicitat de autoritățile elene, la prețuri diminuate pentru turiștii INTER-TOUR. Am solicitat oficial informații de la Instituția Prefecturii Județului Bacău și sprijinul DSPJ BACĂU, pentru a ne oferi detalii de condiții și tarife de efectuare a acestui test. Pentru turiștii noștri din județul Bacău putem confirma, deocamdată, Clinica SYNEVO (detalii contact pe synevo.ro). De îndată ce vom deține toate informațiile, vom reveni către dumneavoastră.

IMPORTANT! Începând cu data de 17.07.2020, plecările în Grecia se vor efectua conform graficului, cu obligativitatea prezentării de către turiști la frontieră a următoarelor documente:

 • Codul QR primit în urma completării cu cel putin 24 ore înainte de plecare a formularului disponibil la adresa travel.gov.gr;
 • Rezultatul negativ la testul RT-PCR pentru diagnosticare COVID-19 făcut cu cel mult 72 ore înainte de trecerea frontierei;
 • Carte de identitate/pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data începerii sejurului;
 • Copiii minori (sub 18 ani) pot ieși din țară dacă:
  • Sunt însoțiți de ambii părinți;
  • Sunt însoțiți de un părinte care are acordul notarial sau certificatul de deces al celuilalt ori hotărâre judecătorească definitivă de încredințare a copilului;
  • Sunt însoțiți de un însoțitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar și declarațiile notariale ale celor doi părinți în care să fie menționată și perioada excursiei;
  • OBS. - nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea la frontiera română a copiilor, caz în care agenția de turism nu răspunde de consecințe. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.
 • Agenția de turism nu este răspunzatoare în cazurile de forță majoră sau în unele împrejurări pe care nici agenția de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situațiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc., nu obligă agenția de turism la despăgubiri sau compensații pentru serviciile nerealizate.

Agenția INTER-TOUR nu este răspunzatoare pentru nedeținerea de către turist a documentelor legale și eventuala nepermitere a accesului turistului pe teritoriul Greciei.

Informaţii la agenţia INTER-TOUR Bacău, telefon: 0234-571104; 0234-570534.